2009-10-29 / 01:11:13

Nattbloggning!

Halloj på er, vi kör lite nattbloggning..

Nu börjar det närma sig valphämtning, 3 veckor och 1 dag kvar...sjääälvklart susar tankarna runt i huvudet..har jag gjort rätt val? Tänk om jag inte klarar det? Tänk om det går åt skogen? Men så tänker jag på min fina underbara mamma som stöttar mig genom ALLT och då menar jag verkligen allt! Mormor hon finns där också och stöttar och supportar♥

Det är mååååånga som undrar om jag verkligen klarar av en malle och en hane dessutom och att jag är ju faktiskt bara 17 år och bla bla bla. Då kan jag tala om att det är guld värt o veta att både mamma och mormor stöttar mig till 110% och jag vet ju innerst inne att jag klarar det, sen kommer jag ha ett j*vla jobb framför mig, men jag är stor nog och inse det själv. Punkt.

Hoppas ni sover gott, nattinatii!
2009-10-21 / 22:51:39

Ha ha ha...

Här kommer en bild på Urax, han är stencool...

 

 



2009-10-21 / 00:22:43

Nattbloggning!

I måndags fyllde valparna 3 veckor! Berättar inte så ingående, för måste snart hoppa i pyamasen och sova!
Men detta sker när valparna är runt 3 "veckorsstrecket":


Valparna har förbättrat sin motorik otroligt, och kan redan nu småspringa lite, dock slutar det fortfarande med att
de dimper ner på rumpan ibland.

Valparna börjar även ta kontakt med oss tvåbenta för lek och bus.


Vissa uppfödare börjar redan nu med fast föda, dock går det inte så bra första gångerna då det brukar bli mer
kladd än ätande.

Vid denna tiden brukar även väggen till valplådan fälls ut och valparna kan utforska hela valprummet.


Självklart beroende på ras så kan det variera men nu har valparna ökat sin vikt ca 3 gånger så mycket som
födelsevikten.


2009-10-14 / 11:29:35

Valpbilder...

Här kommer lite bilder på valparna...klicka på bilderna så blir dem större och öppnas i ett nytt fönster!

2009-10-13 / 15:19:23

Okej here we go...

Något annat namn som ni tycker är fint? Jag gillar Asco väääldigt mycket...

Vi kör en röstning! Vad tycker ni?(självklart får ni gärna komma med förslag!)

Asco eller Molle?


2009-10-12 / 17:16:29

2 veckor...

Idag fyller puppisarna två veckor vilket innebär att de börjar bli mer rörliga, de ligger inte bara och sover hos mamman utan hasar runt i lådan och ibland så vecklar benen ut sig och valpen tar ett par steg innan den tappar balansen igen. Valparna börjar utveckla motoriken och det sociala dom härjar med varandra och dom lär sig snabbt att läsa av de olika kroppsspråken.

Valparna har fortfarande en viss svårighet att fokusera blicken, det förstår inte riktigt att vi tvåbenta går att leka med, röster börjar de känna igen så smått. När dom börjar närma sig 3 veckor så brukar vissa ta bort ena sidan på valplådan så de kan utforska och vidga vyerna. När dom är 3 veckor får man även komma och hälsa på de små liven!

Igår var mormor här och hade med sig gardiner, SUPERMYSIGT är det här nu, i love it! Nu kommer famor och farfar på en kopp kaffe!

2009-10-11 / 12:07:13

Söndagsmiddag

Godmorgon bloggen!

Jorå, jag är uppe! Igår var jag och jobbade, från 6 till halv 11 på kvällen, 90 spänn i dricks, det va härligt med lite extra..

Vid halv två idag så är det söndagsstek hos farmor och farfar det ska bli himla gott! Imorgon fyller min valp 2 veckor och då slänger jag ut på bloggen vad som händer vid 2 veckors ålder fram till 3 veckors ålder. Har ni tur så skriver jag ett inlägg om lydnadsklass 2 ikväll! Nu ska jag göra mig i ordning och ta på mig gympadojjorna så ska jag ta och promenera upp till farmor och farfar!

Take care!
2009-10-08 / 21:12:09

Lydnadsklass I

Tänkte skriva hur lydnadsklass ett går till, det låter väl bra?


Platsläggandet- Detta momentet innebär att hunden ska ligga still under 2 minuter, föraren är inom synhåll ungefär 20 meter ifrån hunden. Det ser ut såhär:


http://www.zoonen.com/res/user/68146/arkiv/408/tavlyd_02_norm.jpg

Tandvisning- Här ska domaren kunna kolla på tänderna utan att hunden gör något dumt.

Linförighet- I detta momentet så ska domaren dirigera ekipaget med vanlig marsch men vändningar och även halt och rak språngmarsch. Här har hunden koppel.

http://aussiemeja.files.wordpress.com/2009/07/meja_spring.jpg

Platsläggande under gång- När domaren säger "kommendera" så ska du lägga hunden samtidigt som du fortsätter, ca 10 meter.

Inkallning- Hunden lämnas ca 15 m ifrån dig när du sedan ska kalla in.

Ställande under gång- Momentet innebär att föraren ska beodra hunden att stanna i stående ställning utan att föraren stannar utan fortsätter ca 10 meter.

Apportering- Hunden ska på kommando av föraren apportera en apportbock av trä. Hunden skall hålla apportbocken ungefär 5 sek. Därefter skall föraren kommendera hunden att avlämna apportbocken.

Hopp över hinder- Hunden lämnas på ena sidan hindret och föraren ställer upp på andra sidan hindret, hunden skall hoppa över hindret och inta utgångsställning

http://www.hundhik.se/bilder/bilder/inoff_lydprov/09_vt_filha_hopp.jpg

Helhetsintryck- Här görs en bedömning av samarbetet mellan förare och hund. Hänsyn tas även till ekipagets uppträdande mellan momenten.


Samtliga bilder är tagna direkt ur googles ficka och texten är omskriven av mig med si Lydnadsbestämmelser PDF
2009-10-08 / 09:16:31

Här kommer ett foto på purre...

Eftersom teknikern på vår skola är lite efterbliven så har han inte fixat min dator på 1 och en halv vecka så jag får använda den lilla bloggdatorn utan photoshop(!) Hatar att beskära bilder i paint, det blir inte av den kvalitén jag vill ha hehe! Här är Urax bergklättrare...

2009-10-07 / 20:18:26

2 Månader kvar....

Hallå där!

Idag är det den sjunde oktober vilket betyder att jag fylle 18 år om exakt 2 månader...imorgon blir det andra och sista(?) körlektionen för mig innan uppkörningen, det går nog bra.

I måndags denna veckan så fyller puppisarna 1 vecka, och mellan 0-14 dagar hinner valparna öka sin vikt med 50-80%. Runt 2 veckorsstrecket har ögonen helt öppnats, dock har dom ingen förmåga att fokusera blicken. Öronen har även börjat "fungera".

Här en en webbkamerabild på valparna! Printscreenad idag från Blacknecks




Urax har skadat tassen, och han är INTE nöjd med tillvaron altså, han kan liksom inte förstå varför man ska hälla i något som svider(bakteriedödande) och sedan ha en dum strumpa på sig?! Så ny ska jag bara tycka lite synd om honom och lägga in bilderna jag tog på honom innan idag!





2009-10-02 / 23:19:13

Långpromis i skogen

Idag är jag ute hos mamma idag med Urax, ååh va det är härligt att vara på landet så nära till skogen och kunna ta en långpromis med hundarna :)

Kolla in den här valpen från Blackneck's kull från Frost och Adobe...URGULLIG!



Hehe tänk att en sådan ska flytta in hos mig om några veckor♥ ååh vad jag inte kommer få riktigt med sömn, och torka bajs och kiss...längtar:)

HÄR Kan ni kolla på fler bilder från A'Ö kullen hos Jonas, och HÄR kan du kolla in deras hemsida! Länkarna öppnas i ett nytt fönster!


2009-10-01 / 23:50:12

Bästa uppdateringen...

Priset för bästa uppdatering av hemsida måste gå till Blacknecks, jisses va roligt det är när en kennel uppdaterar så mycket, och deras webkamera-system är toppen!

Någon utav dom här griskultingarna är min♥



Tack för alla kommentarer! Det är så himla kul:)